FAQ

Mikä on Arctic Aihki?

Olemme matkanjärjestäjä, joka järjestää matkoja Sallaan erämaahan. Paikka on pohjoisessa itärajan läheisyydessä, kaukana arjen vilinästä. Upea luonto luo mahdollisuudet monenlaisten irtiottojen pitämiseen. Matkat räätälöimme asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi. Aihkin siistit tilat ovat täydelliset tunnelmalliseen luontokokemukseen asiakkaan toivomukset huomioiden.

 

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Voit tulla matkalle yksin, kaksin tai porukalla. Tervetulleita ovat työyhteisöt, yritysten tiimit tai johtoryhmät, asiakasmatkat, erilaiset joukkueet, luontoharrastajat, hääparit ja juhlaväki, synttärisankarit kuin yksinäiset sudetkin.

 

Miksi tulisimme Sallaan asti?

Koska täällä on täydellisen hiljaista, koskematon luonto ja puhdas ilma. Aihkilla luonto ja rauha ympäröivät kävijän. Aihki on ainutlaatuinen paikka liikkua ja hiljentyä pohjoisen luonnossa. Monipuoliset puitteet mahdollistavat persoonallisen irtioton arjen kiireestä.

 

Montako henkilöä voitte majoittaa?

Kenttälammen kämpän päärakennuksessa on kymmenen kahden hengen huonetta eli tilaa 20 hengelle. Lisäksi alueeltamme löytyvät kahden hengen Rajasviitti ja kuuden hengen Kalastajantorpan näköalakämppä.

 

Onko siellä sisävessa?

On. Sen lisäksi meiltä löytyvät iso sauna suihkuineen, takkahuone, ruokailusali, tilava keittiö, perinnesauna 1800-luvulta, moderni kota yhdessäoloon ja kokkailuun, täysihoito ammattimaisella tasolla ja mikä parasta: ei internetyhteyttä.

 

Millaiset metsästysmahdollisuudet alueella on?

Aihkin ympäristö on ideaali metsästysretkille. Metsissä on mahdollista kiertää paikallisen oppaan johdolla, kaataa karhuja tai hirviä ja linnustaa. Kutsupyynti on mahdollista opastetusti. Mailla on hienoja ja kalarikkaita paikkoja kalastusta harrastaville. Täysihoidon ja maastoruokailun ansiosta ryhmät voivat keskittyä metsästykseen ja kalastukseen parhaissa mahdollisissa puitteissa.

 

Mitä jos työyhteisömme kaipaa tuuletusta?

Ympäröivä luonto ja toimivat tilat tekevät Aihkista ideaalin paikan yritysten ja työyhteisöjen retriittipaikaksi. Ryhmille voidaan tarjota kevyen liikunnan, luontoretkien ja yhdessä tekemisen lisäksi tulistelua. Yhteiset ruuanlaittohetket huippukokin johdolla voimaannuttavat yhteisöä ja luovat herkullisia yhteisiä kokemuksia.

 

Saako siellä puuhastella?

Aihkin rauha ja hiljaisuus tekevät ympäristön erilaisten harrasteryhmien retkiä tai kursseja varten. Luonnon hiljaisuuden syleilyssä on otollista pitää esimerkiksi jooga- tai pilateskursseja. Upeat metsät tarjoavat apajia marjastus- ja sieniretkille. Pohjoisen herkulliset hillat odottavat poimijoitaan. Suosittelemme myös lumikenkäilyä, patikointia, tulistelua, leikkejä, valokuvausta, suunnistusta ja luonnon havainnointia.

 

Soveltuuko tila juhlille?

Aihkin tilat ja puitteet sopivat juhlaan kuin juhlaan. Luonnon rauhassa solmittujen häävalojen ja juhlinnan jälkeen pariskunta voi vetäytyä omaan rauhaansa Rajasviittiin, kun juhlavieraat voivat majoittua mukavasti Aihki lodgella. Tai vaikkapa pyöreitä vuosia täyttävä voi juhlistaa merkkipäivää luonnossa läheisten kanssa liikkuen tai joen varessa kalapaikalla hiljentyen.

 

Saako maastossa liikkua moottorikelkoilla?

Halukkaiden on myös mahdollista päästä luontoon konevoimaisesti. Vuoden ajasta riippuen tarjolla on mahdollisuus mönkijä- tai moottorikelkkasafariin poromiehen opastuksella. Ainutlaatuisesti moottorikelkoilla on mahdollisuus päästä ajamaan täysin neitseellisessä maastossa.

 

Mitä jos ei halua tehdä mitään?

Omatoimista luontokokemusta etsivien ryhmien on myös mahdollista vuokrata pelkät majoitustilat. Ota yhteyttä Sallan Yhteismetsään numeroon 040 676 5600.

 

Kuinka paljon matka maksaa?

Jokainen matka hinnoitellaan erikseen henkilömäärän, keston, aktiviteettien ja ruokailujen mukaan. Tämän lisäksi tulevat matkakulut paikan päälle joko lentokoneella ja/tai autolla. Ota yhteyttä ja kerro toiveistasi.

 

Mitä hyötyä matkasta on?

Luonnossa aikaa viettävän ihmisen verenpaine laskee, sydämen syke rauhoittuu ja stressihormoni kortisolin määrä vähenee. Metsässä oleminen parantaa tutkitusti terveyttä monin eri tavoin. Lapin luonto tarjoaa harvinaista herkkua, ääretöntä syvää hiljaisuutta, kirkasta tähtitaivasta. Luonnon helmassa me voimme olla läsnä, itsellemme ja toisillemme aivan eri tavalla kuin kiireisessä arjessa.

 

Kuinka voin varata matkan?

Ota yhteyttä eräisäntäämme Markus Maulavirtaan, niin veistämme sinulle tai ryhmällesi ikimuistoisen matkan. Soita 050 598 2996 tai lähetä sähköpostia markus@arcticaihki.fi.

Arctic Aihki järjestää elämyksiä Sallan erämaahan

FIN

LUONTO     HILJAISUUS     MAHDOLLISUUDET     MAKUELÄMYKSET     MATKALLE     FAQ

ENG